Moguće pokretanje proizvodnje u mljekari Nika

Bez autora
Jun 09 2016

Potpredsjednik Vlade Crne Gore sastao se danas sa predstavnicima firme “F.M.L.” iz Nikšića sa ciljem da se razmotre modaliteti pokretanja prerade mlijeka u mljekari “Nika”. Analizirane su opcije za kupovinu fabrike i opreme, pokretanje proizvodnje, uvođenje novih tehnoloških linija i fazno povećanje asortimana proizvoda. Predstavnici firme “F.M.L.” istakli su da postojeća infrastruktura u mljekari može bila dobra osnova za pokretanje prerade, ali da su neophodna značajna ulaganja u objekte, opremu i standarde kako bi se proizvodili kvalitetni proizvodi. Na interesovanje potpredsjednika Vlade o prodajnom tržištu, istaknuto je da postoji mogućnost izvoza dijela proizvodnje, dok bi dio prozvodnje bio plasiran u Crnoj Gori kroz trgovinske lance i turističke objekte.

Moguće pokretanje proizvodnje u mljekari NikaPotpredsjednik Vlade Petar Ivanović sastao se danas sa predstavnicima firme “F.M.L.” iz Nikšića sa ciljem da se razmotre modaliteti pokretanja prerade mlijeka u mljekari “Nika”.

Kako se navodi u saopštenju, analizirane su opcije za kupovinu fabrike i opreme, pokretanje proizvodnje, uvođenje novih tehnoloških linija i fazno povećanje asortimana proizvoda.

Predstavnici firme “F.M.L.” istakli su da postojeća infrastruktura u mljekari može bila dobra osnova za pokretanje prerade, ali da su neophodna značajna ulaganja u objekte, opremu i standarde kako bi se proizvodili kvalitetni proizvodi.

“Na interesovanje potpredsjednika Vlade o prodajnom tržištu, istaknuto je da postoji mogućnost izvoza dijela proizvodnje, dok bi dio prozvodnje bio plasiran u Crnoj Gori kroz trgovinske lance i turističke objekte”, navodi se u saopštenju.

Ivanović je izrazio spremnost da pomogne realizaciju investicije, što brže pokretanje proizvodnje, otvaranje održivih radnih mjesta i uvezivanje sa kooperantima, odnosno primarnim poljoprivrednim proizvođačima.

“Interesovanje investitora koje smo generisali rezultat je nastojanja Vlade da, nakon što je riješila problem dugovanja prema bivšim radnicima, pomogne pokretanje proizvodnje i time stvori prostor za nadoknadu najvećeg dijela dugovanja prema kooperantima i plasman mlijeka zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača. Cijenim da bi to bio veliki uspjeh, kako zbog velikog renomea koje je mljekara “Nika” imala, tako i zbog budućeg razvoja poljoprivrede u nikšićkom kraju i opštinama koje gravitiraju Nikšiću“ kazao je Ivanović.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima buduće finansijske podrške ovoj investiciji kroz aktuelne projekte i modele podrške razvoju agrobiznisa u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik